מי אנחנו?
בשנים האחרונות מספר המשפחות הישראליות המתגוררות מחוץ לגבולות ישראל גדל.
המרחק הפיזי והרגשי מהמשפחה והחברים מעורר אתגרים רבים בגידול הילדים וגורם להורים רבים לחפש תמיכה וכלים להורות יעילה יותר בביתם.
בית הספר הבינלאומי להורות נולד מתוך הצורך של הורים ישראלים המתגוררים מחוץ לגבולות ישראל ומעוניינים לקבל כלים, ידע, ייעוץ ותמיכה מאיש מקצוע ישראלי המבין את הרקע וההתמודדויות השונות אותם הם חווים עם ילדיהם.
עם הגדילה בצורך בהדרכת הורים מאנשי מקצוע ישראלים ברחבי העולם, הוקמה התוכנית להכשרת מדריכי הורים בבית הספר הבינלאומי לאנשי מקצוע על פי גישת אלפרד אדלר.
תוכנית זו נולדה במטרה שמדריכי ההורים אשר סיימו בהצלחה את מסלול הלימודים אצלנו, יוכלו לחזור לקהילות השונות בהם הם מתגוררים ולספק להורים בקהילה ייעוץ והדרכה המותאם לצורכיהם.
תוכנית הלימודים נעשית בשיתוף פעולה עם מרצים המובילים בתחומם מהמרכז הקליני של אוניברסיטת חיפה וממרכז מיכל דליות.
המוטו שלנו
“שינוי משפחתי אמיתי להורות מקצועית, חיובית ומשפיעה יותר – בלי לצאת מהבית”.
אנחנו מאמינים שכבוד הדדי ותקשורת פתוחה הם המפתח למשפחתיות שלכם.
איתנו אתם מצליחים: ליצור גבולות ברורים, לבנות התנהלות יומיומית עקבית, להשיג הקשבה ושיתוף פעולה, להעניק לילדים שלכם תחושת ביטחון ולהתמודד עם כל אתגרי ההורות.
המוטו שלנו
“שינוי משפחתי אמיתי להורות מקצועית, חיובית ומשפיעה יותר – בלי לצאת מהבית”.
אנחנו מאמינים שכבוד הדדי ותקשורת פתוחה הם המפתח למשפחתיות שלכם.
איתנו אתם מצליחים: ליצור גבולות ברורים, לבנות התנהלות יומיומית עקבית, להשיג הקשבה ושיתוף פעולה, להעניק לילדים שלכם תחושת ביטחון ולהתמודד עם כל אתגרי ההורות.
אני מאמין
בשנת 2011 עברנו אני ומשפחתי לארה״ב.
הגעתי לניו ג׳רזי עם בעל (שעשה המון נסיעות וכמעט ולא היה בבית), עם ילד בן 4.5 ותינוק בן 3 חודשים.
המעבר הביא עימו לא מעט אתגרים והתמודדויות: רכישת שפה חדשה, תרבות, בית, הכרת החוקים והכללים בכל מקום לרבות מסגרות חינוכיות, אקלים לצד המרחק הפיזי והרגשי מהמשפחה, החברים, געגועים למוכר.
הגעתי להבנה כי לאור המצב החדש שנוצר, ההורים מתמודדים עם אתגרים שאינם חוו בארץ, מה שגורם לכך שההורים זקוקים לעזרה ולתמיכה.
אין סבא וסבתא ששומרים על הילדים, שנותנים לנו ערב פנוי כשקשה ועמוס, בן הזוג הופך להיות החבר, המאהב, הפסיכולוג והחברה – מה שיוצר עומס רב על הזוגיות, ההורים עובדים מסביב לשעון וחוזרים עייפים, או שרק בן זוג אחד עובד/ת והשני מרגיש שנשאר מאחור, הדאגה לכל אחד מהילדים והרצון שיצליח להתמודד ולהתאקלם בצורה הטובה ביותר.
כל זה גרם לי להבין, כמדריכת הורים ומומחית למיומנויות חברתיות והתנהגותיות, שההורים והילדים זקוקים לעזרה, זקוקים לדרך, לכלים פרקטיים ובעיקר למשהו שיבין את האתגרים והקשיים שהם חווים לצד החוויה המרגשת והמעצימה שעוברת כל המשפחה. המרחק מהמשפחה המורחבת שם את ההורים במקום שצריכים להחליט החלטות רבות, צריכים להוביל ולחנך מבלי שיהיה מי שייעץ (גם אם לא תמיד ביקשנו :)) או יחלוק עימנו בנטל, העייפות גורמת לנו להיות חסרי סבלנות מול הילדים שגורם לנו לצעוק, לאיים ולהעניש יותר או שהעייפות גורמת להורים לוותר וחוסר יכולת לשים גבולות.
לאחר שההורים חווים אתגרים במדינה זרה, הם מחפשים עזרה, תמיכה ותמיד יעדיפו בשפה העברית. במיוחד כיום, כשמשפחות ישראליות עושות רילוקיישן למקומות שונים בעולם ולא בהכרח בכל מקום יש קהילה ישראלית גדולה ותומכת.
לכן פתחתי את בית הספר הבינלאומי להורות, בו אני וצוות המדריכות שלי מלוות ומסייעות להורים ישראלים מכל העולם בסוגיות של הורות והתפתחות ילדים.
שלכם, יעל עומר.